Четирите канала за връзка с Бог

Случвало ли ви се е:

  • Да видите в ума си картина или сцена, докато сте будни или спите, след което да се окаже, че това, което сте видели, е истина?

  • Внезапно да чуете глас, който ви предупреждава за надвиснала опасност?

  • Да имате силно чувство относно някоя ситуация или човек, което по-късно се оказва вярно?

  • Внезапно и необяснимо да „разберете“ нещо?

Това са примери за четирите начина, по които Бог и духовният свят общуват с нас. Можете да се научите да различавате личния си стил на комуникация с Божественото. Но също така с времето и практиката можете да укрепите у себе си и четирите канала на Божествено напътствие.

Четирите канала

Всеки човек притежава четири метода или канала, по които получава Божествено напътствие чрез образи, звуци, чувства и мисли:

 1. Ясновидството или „ясното виждане“ носи Божествено напътствие под формата на безмълвни картини или мини-филми, които вътрешното ви зрение вижда вътре в ума ви или извън него.
 2. Ясният слух, наричан още „ясно чуване“, е напътствие, което чувате вътре в ума си или извън него. Това е спокойният, тих вътрешен глас. Той може да звучи като собствения ви глас, а може и да не звучи като него.
 3. Ясното усещане или „ясно чувстване“ включва получаване на Божественото напътствие под формата на емоция или физическо усещане като миризма, схващане на мускулите или докосване.
 4. Ясното знание или „ясно разбиране“ се изразява в това, че внезапно сте сигурни, че нещо е истина, без да сте наясно как става това.

Ние обикновено получаваме Божествено напътствие чрез същия канал или канали за комуникация, които използваме в ежедневния си опит. Ако например разчитате най-вече на това, което виждате във всекидневните си преживявания, вие притежавате визуална ориентация и най-вероятно получавате Божествено напътствие под формата на ясно виждане. Ако обикновено обръщате внимание на гласовете, на музиката и на шумовете, вашата ориентация е слухова и вие получавате Божествено напътствие под формата на ясно чуване. Други хора съпреживяват света чрез своите емоции и сетива и тези, ориентирани към чувствата хора, ще получат Божествено напътствие под формата на ясно усещане. Тези, които се фокусират върху скритото послание и значението на своите преживявания, са ориентирани към знанието. Тяхното Божествено напътствие ще дойде под формата на ясно разбиране.

Всички канали са еднакво ефективни, що се отнася до получаване на истинска и полезна информация. Никой от тях не превъзхожда другите, макар че повечето хора обикновено искат да развият по-скоро своето ясновидство. Ясновидството, както и другите канали, може да бъде разкрито и усилено чрез различни методи.

Всеки човек притежава способността да получава Божествено напътствие чрез всичките четири канала. Обаче хората, които отскоро вървят по духовния път, в началото разполагат само с един или два отворени канала. С времето и практиката те постепенно отварят и другите си канали. В началото е най-добре да се фокусирате върху един или два канала за комуникация, които са естествени за вас. След като свикнете с тези канали, вие от само себе си ще отворите и другите.

Дорийн Върчу
Из „Божествени напътствия“

Харесвам(36)Не харесвам(2)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook1.6kShare on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *