Светулчици (размисли на глас за сърцето)

След като тази вечер за пореден път гледах филма „Аватар“, ето какви „проблясъци“ осениха мисълта ми – като светулчици в мрака на догадките…

Какво ли би било, ако ние, хората, които милеем за майката-Земя, даряваме любов и загриженост и се опитваме да правим добро, въпреки злобата и алчността около нас, се окажем „аватари“ от друго място, друга планета, друго измерение?…

Тогава бих си обяснила по един логичен начин различието между добротворците и останалите хора на тази планета! Тогава би имало смисъл да бъдем тук и да продължаваме да живеем, а необяснимите неща биха изглеждали разбираеми и разумни.

Тогава болката в сърцето от всичко, което се случва сега на Земята, бих тълкувала като усещане за „добро“ и „зло“, преживявано в тялото на аватар.

Сърцето е основният физически орган в човешкото тяло… И тази вечер аз изведнъж прозрях цялата истина за него! Какво го различава от всички останали органи: да, то може да бъде наранено физически – с нож, куршум, удар или болест! Но може и да пърха от радост, да лети от любов, да бъде разбито от мъка, да се стопи от скръб… То е връзката ни с невидимия свят!

Сърцето ни е нещо като „Централното слънце“ за галактиката на човешкото тяло – без него нищо друго не може да съществува. Сърцето е домът на човешката душа, пътят към Бог и звездите. То ни води към истината и винаги ни показва верния път! Сърцето не може да лъже. За него парите и човешките богатства нямат значение, то има други мерни единици и съществува в други реалности.

Сърцето е ключът и вратата към всичко невидимо, към всички най-важни неща в живота, както е казал и Екзюпери. Затова, вслушвайте се в неговия тих глас! Научете се да го чувате и разберете какво ви казва, когато се намирате на кръстопът. То е компасът ви за истина. За всичко търсете отговорите в сърцето си!

„Виждам те“ е ключовата фраза във филма. И наистина, колко по-лесен и хубав би бил животът ни тук, ако на всичко гледахме със сърцето си!

Десислава Брайкова

LightworkersDigest

Харесвам(2)Не харесвам(0)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook33Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *