Вълшебната сила на оргонита

Приложения на оргонита
 • Преобразува смъртоносните енергии в позитивни жизнени енергии. Елиминира и ребалансира електромагнитното поле и енергиите, излъчвани от интелигентните измервателни уреди, WiFi и мобилните телефони, компютри, телевизори, микровълнови печки и т.н.;
 • Трансформира негативните мисли, чувства и енергии, излъчвани от хората;
 • Пречиства енергийно въздуха и земята; структурира храната и водата (храната се съхранява за по-дълго време в близост до оргонит);
 • Стимулира подмладяването/обновлението. Усилва растежа на растенията;
 • Намалява гнева и разочарованията; вдъхновява и балансира емоциите, подобрява настроението, прави Ви по-щастливи; хармонизира взаимоотношенията;
 • Ускорява оздравяването и в някои случаи облекчава болката (като се постави на болното място);
 • Видоизменя/трансмутира негативната или остаряла енергия в помещението/мястото в положителна;
 • Избавя от хронично безсъние и кошмари;
 • Спомага за събуждане на сетивата и психичните способности; подобрява самочувствието и физическата издръжливост;
 • Други.

in the bag
Добре е да носите винаги със себе си един оргонит, който да ви предпазва от вредните излъчвания и негативните енергии

Когато говорим за оргонити, трябва да кажем, че възможностите за използването му са на практика безгранични. Добре е да имате винаги поне един близо до вас или да го подарите на човек, който се нуждае от позитивна енергия. Можете да го поставите навсякъде в дома или в градината, да го носите в чантата си или като бижу.

За още по-мощна защита на дома, можете да разположите оргонити в четирите ъгъла на жилището, създавайки по този начин т.нар. „оргонна решетка”, или да ги поставите в близост до тези места в дома си, където е концентрирана електромагнитната енергия.

apartment
Поставете оргонити на нощното си шкафче и/или навсякъде в дома, където има силни лъчения от WiFi, мобилни телефони, компютри, телевизори, микровълнови печки и други електромагнитни източници

Можете да ги поставите в кръг около себе си по време на медитация, за да успокоите ума и тялото си и да постигнете по-бързо медитативно състояние.

water
Зареждане на вода с оргонит. Снимка: Елица Димитрова

Оргонитът може да бъде използван и като перфектно средство за зареждане на водата, която пиете. Просто поставете в близост до него чашата си или кана с вода (Внимание: Не го поставяйте вътре в малки съдове с жива риба или директно във водата, която ще се консумира!).

Този къс чиста живителна енергия, който може да бъде направен в най-различни форми, обикновено е пълен до горе с различни видове метал (алуминий, магнезий, месинг, стомана), кварцов кристал, парченца други кристали и полускъпоценни камъни. Съотношението между органичната материя (смола) и неорганичната (металните частици) трябва да бъде 1:1.

Принципът на работа на оргонита е следният

Органичните вещества привличат енергия от околното пространство и я засмукват като гъба, а металните частици я отблъскват във всички посоки. С помощта на въздействието на кварцовия кристал, тази енергия излиза навън от него пречистена и с положителен заряд. Т.е. оргонитът привлича вредната атмосферна енергия и негативната етерна енергия около нас в основата си, пречиства я в средната си част, където се намират кристалните парченца, металните частици и смолата, и от горния си край излъчва същата тази енергия, но вече с позитивен знак – като положителна и действаща благоприятно на хората, растенията и животните.

orgonite_diagram-orgonite.info
Оргонитът преобразува вредните негативни енергии в положителни. Източник: orgonite.info

 

Елица Димитрова от Русе, която прави едни от най-добрите оргонити в България, в определени случаи дори подрежда различни полускъпоценни камъни и кристали във вид на мандала – за още по-голямо усилване на полезното действие на оргонита (Вижте страничката й във фейсбук: Работилничка за оргонити Ели).

Кристали и полускъпоценни камъни, подредени в мандала
Кристали и полускъпоценни камъни, подредени в мандала

По думите й, един оргонит може да покрие жилище до 72 кв. м. Тя замерва всеки един от своите, след изработката му, за да е напълно сигурна, че работи на 100%. Аз притежавам вече няколко нейни оргонити и мога да кажа, че се усеща по-лека и приятна атмосферата вкъщи, много проблеми се решават с лекота и ако се появи някакво напрежение, то бързо се разсейва. Също така, когато нещо ме боли, просто поставям оргонита върху мястото и не след дълго болката отшумява. Това е и причината да се заинтересувам по-задълбочено от оргонитите, както и да се появи тази публикация, в която да ви споделя техните полезни ефекти.

Важно е да се отбележи, че оргонитът работи още по-добре, когато е в контакт със земята. Това е така, защото оргоновата енергия, витаеща във въздуха, е с по-високо съпротивление, отколкото в пръстта. Достатъчно е само да го поставите на земята – в двора или градината. Но заравянето му или потапянето му във вода би имало подсилващ и подпомагащ ефект.

Той е полезен за работни помещения, в които има струпване на много техника и кабели, както и за места, на които се събират много и различни хора.

Видове оргонити

Те са универсални – подходящи за дома и работното място и индивидуални – изработени за конкретен човек по името и рождената му дата. Сред универсалните оргонити има такива с подчертано пречистващи свойства за места с твърде много негативна енергия.

big orgonite
Универсален оргонит за дома. Снимка: „Работилничка за оргонити Ели“

Индивидуалните оргонити са специално създадени по името и датата на раждането на човека и е препоръчително да се държат наблизо, без чужд достъп. При контакт, допир от страна на друг човек, е добре да се измият под течаща вода или се оставят известно време на слънце, за да се настроят отново към нашата енергия.

Кратка история на оргонита

През 1940 г. австро-американският психоаналитик и биолог Вилхелм Райх открива нова форма на енергия, която циркулира както през човешкото тяло, така и в цялата Вселена. Нейният електрически заряд е тази искра на живота, която ни оживява.

Всъщност тази енергия е разглеждана и изучавана в продължение на хиляди години предимно от източните култури, които я наричат с много имена. „Оргон“ е съвременното западно название на жизнената енергия, известна в различните култури като Ки (Япония, Корея), Чи/Ци (Китай), Прана (Индия), Рейки, кундалини, Жива енергия, мана, оргон, електрони, Шакти и др.

Лабораторните и клиничните изследвания на Райх установяват, че тази енергия (която той нарича оргонова), е възможно да бъде фотографирана и измерена, както и че притежава мощни биологични и положителни за живота ефекти, ако бъде затворена в „оргонна кутия”.

Райх запознал и други учени и лекари със своите открития и заедно с тях започнал да прилага евтините оргонови методи на лечение – с помощта на устройство, наречено „акумулатор на оргонова енергия” – срещу различни заболявания (включително рак), с изключително добри резултати.

Orgonit-1
Оргонит. Снимка: orgonworld.de

Терминът „Оргонит“ е даден от Карл Велц, човекът, който всъщност го изобретява. Оргонитът обработва оргонова енергия като взаимодейства с нея, за разлика от акумулатора, който само я кондензира. Основните съставки на оргонита са метални частици и органичен медиатор, в който те са потопени. Най-често този медиатор е смола.

Как да се снабдим с оргонит
jewelery
Оргонит във формата на колие и пръстен. Снимка: „Работилничка за оргонити Ели“

Оргонити можете да намерите почти навсякъде в духовните центрове, където се провеждат медитации, курсове по йога, различни видове духовни практики и т.н. По мои наблюдения, в България можете да си намерите оргонит на цена от 10 до 50 лв. Но най-важното е оргонитът да бъде качествен, т.е. да има всички необходими съставки, в необходимите пропорции. Много добре ще бъде да си изработите свой собствен оргонит – можете да намерите достатъчно много информация в интернет пространството за това как точно се прави.

псевдоОргонит
Псевдооргонит. Снимка: Личен архив

Бъдете внимателни, когато си купувате оргонит, защото понякога, на пазара, може да попаднете и на неправилно структурирани (псевдо)оргонити, които не притежават нито един полезен ефект от гореизброените. Изделия, в които металът е под 10%, не са оргонити, а оргонитни акумулатори и в този случай може дори да се окажат вредни за вас.

egg
Универсален оргонит във формата на яйце. Снимка: „Работилничка за оргонити Ели“

Аз лично вече няколко пъти купувам за себе си и за мои близки от Елица от Русе, понеже лично се убедих, че нейните работят.

Едно от съществените предимства на оргонита е, че работи самостоятелно и непрекъснато, без да се нуждае от никакви грижи и почистване. Ефективен е навсякъде, където бъде поставен, а процесът на трансформация, който оргонитът извършва, е непрекъснат и еднопосочен – т.е. винаги изкривената енергия се трансформира от него в здравословна жизнена енергия.

Тези несъмнени качества правят оргонитите полезен спътник в живота на всеки от нас. Ето защо подкрепям идеята да си набавите или да си направите собственоръчно поне един или два оргонита и да ги поставите в дома си. Така ще се насладите на по-здравословна обкръжаваща среда.

Съвременният начин на живот се отдалечава все повече от природата. Липсата на жизнена енергия в заобикалящата ни градска среда става все по-осезаема, което води до понижаване на вибрациите и жизнения ни тонус и появата на здравословни, психически и емоционални проблеми.

Оргонитът е един вълшебен „помощник“, с който можем да хармонизираме пространството, в което живеем и работим, и да го наситим с повече животворна енергия.

LightworkersDigest

 

Още информация по темата можете да прочетете/видите и на:

https://www.facebook.com/ELIORGONITI/

http://web.uni-plovdiv.bg/viktor/orgonite.pdf

http://www.energiensviat.com/orgoniti.html

https://www.etsy.com

https://parallelworlds-bg.blogspot.bg/2014/01/blog-post_21.html

http://silnibg.blogspot.bg/2013/04/blog-post_2.html

Харесвам(54)Не харесвам(3)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook3.1kShare on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

5 мнения по „Вълшебната сила на оргонита“

 1. Прекрасен и полезен материал ,благодаря Деси ! Ще се възползвам от направата ни личен оргонит за дома .Въпреки ,че имам много кристали и това е много полезно за хармонизиране на енергията в дома или в офиса ,където влизат много хора .Видиш ли добро сподели го и ти ,Деска го правиш с Любов и отдаденост за благото и доброто на хората и Земята .Благодаря с Любов Свята ...Сайта ти е прекрасен ,както самата Теб ...Поздравления ...

  Харесвам(16)Не харесвам(0)
  1. Благодаря ти, Тони! Благодаря ти и за всичко, което ти правиш за хората - прекрасните ти енергийни картини, разкошните ти пречистващи и зареждащи високо енергийни кристали, творческите работилници, които организираш и идеите, за които се трудиш да реализираш в нашата скъпа България! Обичам те! 🙂

   Харесвам(9)Не харесвам(0)
  2. Чудесно поднесен материал, изчерпателен и точен. Деска,бъди винаги все така всеотдайна и отворена към новите ценни неща от живота! Пожелавам ти много здраве и щастие,за да можем и ние твоите читатели да споделяме ,щастието на живота!

   Харесвам(6)Не харесвам(0)
 2. Желая да си закупя лично за мен . Как трябва да процедирам ?

  Харесвам(5)Не харесвам(0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *