Нийл Доналд Уолш

Нийл Доналд Уолш (Neale Donald Walsch) е съвременен духовен учител, писател, лектор, автор на световния бестселър „Разговори с Бога.“ Думите му преобръщат разбиранията и вярванията на хиляди хора и продължават да докосват мнозина по света.

Нийл e роден на 10.09.1943 г. в Съединените щати, в скромно семейство с украински корени. Преди да започне своите „Разговори с Бога“, работи като програмен директор в местно радио и редактор във вестник с малък тираж.

В началото на 1990 г. Нийл претърпява серия емоционални сътресения – пожар изпепелява до основи къщата му, развежда се със съпругата си и накрая претърпява автомобилна катастрофа. В тежкия инцидент Нийл счупва врата си и остава временно обездвижен.

Възстановява се напълно и сравнително бързо, но остава напълно сам, без никакви пари и безработен. Живее повече от година в палатка, недалеч от град Ашлънд, щата Орегон. Налага му се да рови в кофите за смет, да предава боклуци за вторични суровини и така се изхранва. Изпада в тежка депресия и вярва, че животът му е обречен.

Трудно намира работа в местно радио, но още преди да успее да се зарадва на първата си заплата, радиото е свалено от ефир. Нийл изпада в тежка депресия, напълно отчаян и в изблик на гняв започва да говори на Бог. Бог отговаря, а Нийл започва да записва този велик разговор и така се ражда първата му книга, която още през 1995 г. се превръща в световен бестселър. Книгата стои цели 135 седмици на върха на класациите по продажби. Днес, известните сега на милиони читатели и последователи „Разговори с Бога“, са поредицата книги, преведени на 37 езика.

От бездомник и просяк, Нийл се превръща в мултимилионер и вече близо 20 години провежда беседи, лекции, семинари и уъркшопове навсякъде по света. Лекциите му са посещавани от всякакви хора, включително и от богати бизнесмени, които прилагайки „Разговори с Бога“ в своето ежедневие, променят живота си и постигат мечтите и целите си.

Мисията на Нийл е словото му да достигне до колкото се може повече хора по света, за да превърнем нашата Земя в едно приятно за живеене място.

По информация от официалния сайт на Нийл Доналд Уолш за България http://ndwalsch.com/.

Харесвам(0)Не харесвам(0)

"Истински се вижда само със сърцето. Най-съществените неща са невидими за очите." Антоан дьо Сент-Екзюпери