Истината за феите – от Дорийн Върчу

Феите са Божествените ангели-пазители на природата и се грижат за здравето и сигурността на животните, растенията и Майката Земя

Като повечето деца, и аз си имах любима книга с приказки за лека нощ. Но не историите от страниците на книгата пленяваха детското ми въображение. Беше по-скоро картината от корицата. С часове можех да се взирам във фантастичните детайли на рисунката, изобразяваща цветовете на пурпурни и бели грамофончета. Всяко цветче на рисунката беше дом на красива мъничка фея, живееща сред цветята така, както ние с вас обитаваме къщи, магазини и офис сгради. Цветята бяха техния град, техния дом, тяхното общество.

wallpaper

Винаги съм обичала да се взирам в образите на феите, но чак когато навлязох в зрелостта, започнах активно да работя със сферата на тези създания. Може би обаче съм го правила несъзнателно и в детството си, когато си играех на поляната зад нашата къща.

Интересно е, че винаги съм вярвала в ангели, но запознанството ми с феите дойде на един по-късен етап от живота ми. Подозирам, че така става при много възрастни. Както винаги, тази промяна беше в Божествен и съвършен синхрон с текущата ми задача, тъй като бях поканена да организирам семинар за света на феите.

Факт е, че повечето от нас обичат ангелите. Над 80 процента от хората вярват, че ангелите съществуват. Обаче значително по-малък е процентът на тези, които вярват, че феите са реални, живи същества. Вместо това, последните се приемат за герои от приказките – без да забравяме, разбира се, известната фея на зъбчетата. Има също и хора, които смятат феите за символ на почитта към тъмните и окултни сили. Християнските общества понякога не разбират, че феите са част от прекрасния Божи свят – клон от ангелската сфера, който има задачата да бди над растенията, животните и Земята като цяло.

И все пак има хора, които мислят, че на феите не може да им се има доверие, тъй като те са само едни немирни пакостници, които крият предмети и причиняват много злини. Истината е, че феите са тук, за да направят по-приятен и по-дълъг живота на всички същества, включително и нашия, на хората. Никой не казва, че трябва да издигаме в култ феите или ангелите – самите те приписват всички заслуги на Създателя. Тъй като Божествената любов и светлина са вездесъщи, хората, ангелите и феите – всички сме свързани в едно Цяло.

Живият духовен свят

Когато без страх започнах да се вглеждам в духовния свят с напълно развитото си ясно виждане, аз видях много от така наречените митични създания, чийто живот е толкова реален, колкото и нашият. Бързо разбрах, че в своята същност всички сме искри от Божествената светлина. Като такива обаче, ние можем да приемаме множество различни форми и сме в състояние да съществуваме на много нива.

unicorn

Всяка Божествена искра, която се въплъщава, живее на определено ниво в астралната сфера. Хората живеят на най-плътното енергийно ниво, последвани от растенията и животните, които са настроени към Духа в много по-голяма степен от повечето човешки същества. Феите и останалите елементали живеят на това астрално ниво, което е точно над животните и растенията, затова те са наполовина въплътени и наполовина обитаващи сферата на Духа.

Починалите ни близки живеят на ниво, което е малко по-високо от това на феите, а след тях идва нивото на Извисените учители. Ангелското царство се намира на най-високото астрално ниво и затова ангелите са с най- малка плътност от всички създания, които ни помагат тук, на Земята.

Моите учители от ангелската сфера ми разказаха за царството на феите. Съвсем различни от измислените създания, населяващи света на приказките, тези същества са много реални, могъщи и любящи. Феите са Божествените ангели-пазители на природата и се грижат за здравето и сигурността на животните, растенията и Майката Земя. В тази връзка те играят значителна роля и в живота на човешките същества – като ни помагат и ни напътстват. Феите могат също да внесат усещане за вълшебство, игривост и романтичност в живота ни.

spring-fairy-28100

Съществуването на феите ми напомня за историята на д-р Сюс „Хортън чува ху“, в която раса от същества, известни като „хута“, живеят в едно глухарче, заплашено от унищожение. Всички ху ще бъдат изтребени, освен ако някой не спаси глухарчето.

Едно дете чува виковете на мъничките същества и се опитва да накара хората да ги спасят, но никой не вярва в твърдението на детето, че ху са раса от истински, живи същества. Накрая всички ху запяват в хор достатъчно силно, така че всички да ги чуят и да се уверят, че глухарчето наистина е населявано от живи същества. Така тяхната планета и расата им са спасени!

8-466_Fairies_Meadow_m

По същия начин съществуването на феите е застрашено, защото ние не вярваме в тях. Унищожаваме родния им дом всеки път, когато откъсваме диво растение или отсичаме дърво, или им причиняваме страдания с нашите токсични пестициди и препарати за чистене. Феите, за разлика от ангелите, имат физическо тяло. То е много леко и ефирно, но въпреки това изпитва някои от нуждите, присъщи на човешкото тяло.

Феите, също така, са силно „ясно чувстващи“, което значи, че емоционално и физически усещат мислите и емоциите на другите. Те са толкова чувствителни, че поглъщат болката, причинена на растенията, дърветата и животните. Феите са природните ангели-пазители и не могат да бъдат щастливи, освен ако не изпълняват тази своя мисия.

Феите искат ние да им сътрудничим в опазването на планетата и най-добрият начин да ги опознаем е да бъдем добри с планетата Земя. Когато например, излезете на разходка, вземете си някаква торбичка, в която да събирате боклука по пътя си. Бъдете старателни в разделното изхвърляне на боклука и изплаквайте металните кутии и бутилките, преди да ги изхвърлите в контейнера за рециклиране. Купувайте и консумирайте колкото се може повече органични храни – за да бойкотирате пестицидите, които вредят на околната среда и разстройват феите. (Представете си изражението на лицето на някоя фея, когато тя е принудена да диша спрей против насекоми!)

Flower-Fairy

В началото, когато започнете да работите с феите, вие ще доловите тяхното присъствие като движението на лек бриз между листата на растенията, докато вдъхвате аромата на цветята, на окосената трева или почвата. Ще се насладите на присъствието на феите, когато се взирате в огрените от лунната светлина храсти или в младите цветни пъпки. С течение на времето, когато с феите взаимно се опознаете, те ще започнат да стават все по- видими за вас.

За мен беше удоволствие да открия колко прекрасно можем да се чувстваме в присъствието на феите. Самият факт да бъдат около нас ни изпълва с еуфория, безгрижие, игривост и като цяло с усещане за щастие. Феите могат да ни помогнат също да открием своя сърдечен център.
Те са природно надарени лечители, които могат да ни помогнат да се освободим от страха и мрака, присъстващи в живота ни.

Из книгата на Дорийн Върчу „Лечение с феите“,
издателство „Аратрон“

Харесвам(18)Не харесвам(1)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook92Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *