Енергийно пречистване със солена вана

В нормалния ежедневен живот вие се сблъсквате с голямо разнообразие от хора и места, които имат свои уникални енергийни подписи.
Вие също притежавате уникален енергиен подпис, който взаимодейства с всички други енергии около вас.

Някои от тези вибрационни енергии са фини и положителни и когато вие си взаимодействате с тях, се чувствате приповдигнати, освежени и вдъхновени. Но други от тях са наистина доста тежки и са натоварени с ниски вибрации, така че ако не се абсорбират и не се освободите от тях, те могат да се натрупат във вашата енерия и сериозно да ви обременят.

Чувствали ли сте се някога така сякаш носите „тежестта на целия свят върху плещите си”?
От гледна точка на енергията, това е един много реален феномен.
Съществува много негативизъм в света извън вас и в момент, в който сте свалили щита си от Любов и Радост, е лесно да поемете тези ниски вибрации (особено ако сте чувствителен към енергии).

Добрата новина е, че енергията на вашето тяло има естествената способност да се отърсва от някои от тези тежки енергии, които сте срещнали навън. Но когато се сблъсквате с особено тежки и ниски вибрации, в по-продължителен период от време, те могат да се закрепят във вашето енергийно поле и с течение на времето да се натрупат. Именно това създава у вас усещането за умора, тежест и дискомфорт. Тежката енергия във вашата аура води също така до повишаване на стреса, емоционални кризи и дори до здравословни проблеми… и много други.

Въпреки че може да опитвате, невъзможно е напълно да избегнете всичко, което оказва негативно влияние върху енергията на вашето тяло.
Аурата ви не се влияе само от външни фактори, но и от собствените ви негативни мисли, емоциите с по-ниски вибрации, както и от ограничаващите вярвания – всички те играят важна роля в чистотата на вашата аура и енергийното тяло, което ви обгръща.

Освен това, в днешния напрегнат начин на живот и голямо изобилие от токсини в околната среда, за енергийното тяло става още по-трудно просто „да се отърсва” от нещата и да се ребалансира.

Ето защо редовното прочистване на вашата аура и енергията на тялото е много важно.
Едно лесно и релаксиращо решение за прочистване на енергията на вашето тяло е да си направите солена вана!

Ваната със сол е прост и все пак невероятно мощен начин да се прочисти физическото ви тяло, да се отпуснете и освободите от стреса, да изхвърлите токсините, да стимулирате кръвообръщението, да облекчите болки и страдания, КАКТО И да пречистите и повдигнете вибрациите на вашата аура.
И така, как точно става това?

Ето моята любима рецепта за вана със сол:
Напълнете ваната с вода, уверявайки се, че температурата е топла и приятна.
Добавете около 2 шепи висококачествена, непреработена морска сол. Аз обичам да използвам розова хималайска сол, която естествено изобилства с полезни минерали, но всяка друга чиста, нерафинирана сол е идеална за целта.

Докато добавяте солта, представете си (визуализирайте) как изливате във ваната светлина, както и превръщането на водата във ваната до възможно най-високата вибрация (все едно че е течна светлина), за да може вашето същество да се пречисти напълно и да повиши вибрационното си ниво.

След това добавете 2 капки етерично масло от лавандула и 2 капки от тамян. Ако нямате етерични масла, можете да пропуснете тази стъпка. Но добавяйки чисти висококачествени етерични масла, вашата солена вана ще ви отпусне и ободри много по-дълбоко, а вибрациите ви ще се издигнат още повече.

Аз обичам също така да добавям няколко кристали във водата. Това също не е задължително условие, но ако го направите, ще увеличите допълнително силата на вашата солена вана.
Можете също така, ако искате, да запалите няколко свещи, да си пуснете релаксираща музика или някаква медитация, за да подобрите още повече цялостната атмосфера.

Преди да влезете в солената вана, отделете малко време и задайте намерение да се освободите от цялата негативност, съхранена във вашия ум, тяло и дух, пускайки я да се разтвори на свобода в светлината.

Потопете се изцяло в солената вода и останете така около 20-30 минути, наслаждавайки се на личното си време за почивка и презареждане. Ако ви е трудно или неприятно да потопите главата си под водата, можете да вземете чаша, с която да изливате от солената вода върху главата си.

Докато лежите в солената вода, може да откриете, че мислите за неща, които ви притесняват. Това е напълно нормално, както и излизането на някои емоции на повърхността.
Представяйте си, че всичко, което ви тежи, сега бива изтегляно навън от вашия ум, тяло и дух – и го освобождавайте в светлината.
Отпуснете се, дишайте и се насладете на топлата успокояваща вода, която в момента работи за прочистване на вашето съзнание, тяло и дух.

Когато приключите със солената си вана, можете да изплакнете солта с бърз душ или просто да се избършете – аз съм пробвала и двете и наистина няма значение кое ще изберете.

Отделете още няколко мига и визуализирайте щит от светлина навсякъде около себе си, след което просто се насладете на чувството за пречистеност, извисеност и лекота на вибрациите.

Този вид ритуална вана е най-добре да се прави не повече от веднъж седмично. Но защитата със Светлина и Любов е нещо, което аз препоръчвам да се практикува всеки ден.

Наслаждавайте се!

По материали на Melanie Beckler,
www.ask-angels.com

Melanie Beckler

Melanie Beckler е международно признат автор. Нейните книги, ангелски послания, курсове и записани дискове дават на хора от целия свят пряка връзка с любовта, честотите и мъдростта на ангелската сфера и духовните измерения. Тя е създателят на www.Ask-Angels.com.

Превод от английски: Десислава Брайкова

Харесвам(6)Не харесвам(1)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook79Share on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *