Архангел Рафаил – лечителят

„Лек душата ми намира, щом в очите ти се взира”

Архангел Рафаил е главният архангел, който наблюдава лечебните процеси при всички живи същества на Земята. Той е добре познат в християнството и юдаизма и е невероятно могъщ архангел, който винаги е в готовност и с радост очаква да се свърже директно с вас, ако пожелаете. Известен е още като Рафаел и Лабиел.

Архангел Рафаел - ангелът на изцелението
Архангел Рафаил – ангелът на изцелението – лекува хора, животни и птици. Илюстрация: starastrologyhealing.com

Името му означава „Бог лекува” – от иврит „рафа” (доктор, лечител). Той е върховният лечител в ангелската сфера – както за хората, така и за дивите и домашните животни. Онези, които го призовават, бързо оздравяват. С негова помощ се откриват и връщат изгубени домашни любимци.

Чрез мощното Божествено напътствие на Архангел Рафаил вие можете да се научите да активирате и използвате вродената способност на тялото ви да се самолекува. С практика и постоянство можете дори да се научите да работите с него, за да лекувате и другите.

Възможно е напътствията на Архангел Рафаил да не дойдат по начина, по който очаквате, тъй като той ще общува с вас както директно, така и индиректно, водейки ви по пътя на пълното изцеление на ума, тялото и духа ви.

Процесът на свързване с Ангела на изцелението е невероятно забавен, нежен, полезен и, разбира се, лековит! Ако призовете този могъщ архангел, той ще откликне винаги. А след като вече сте го помолили за помощ, успокойте ума си и насочете вниманието си към околната обстановка. Рафаил ще се свърже с вас чрез интуицията ви, под формата на мисли, спонтанно появили се в съзнанието ви, или като част от разговор, който дочувате случайно.

Архангел Рафаел
Зеленият архангел

Когато работите с ангели е добре да бъдете отворени за начините, по които ще се появи ангелската помощ, но също така и да се освободите от всички очаквания към това преживяване. По този начин вие не само ще се наслаждавате, но и ще спечелите от процеса, вместо да се тревожите дали нещата вървят така, както би трябвало.

Когато молите ангелите за помощ, те винаги се отзовават, но оставете на тях правото на избор как да ви изпратят помощта си. Вместо да им казвате от какво имате нужда, просто опишете ситуацията, за която ви трябва помощ и бъдете отворени към начините, по които те ще ви я дадат.

Понякога помощта може да дойде при вас под формата на брилянтна идея или съновидение, които ще ви отведат в правилната посока. Може да получите мигновено и чудотворно изцеление от Архангел Рафаил или пък да ви насочи да промените храната и начина си на живот за постигането на същата цел.

Когато работите с този архангел, той често ви изпраща фини (или по-ясно доловими) знаци, за да ви покаже, че е с вас и че сте на прав път. Призоваването му по време на медитация е чудесен начин да се свържете с неговата целебна енергия. Ето един лесен начин, по който можете да направите това:

Затворете очи, отпуснете се и дишайте. Представете си, че сте заобиколени от светлина, ангели и че Архангел Рафаил в момента е до вас.

Изумрудено зеленият цвят на Архангел Рафаил
Изумрудено зеленият цвят на Архангел Рафаил. Илюстрация: earthmonsterworld.ning.com

Отворете сърцето си и почувствайте ангелската любов и присъствието на Архангел Рафаил . С вътрешното си зрение вижте изумрудено зелената му светлина навсякъде около себе си.

Вярвайте и бъдете сигурни, че Архангел Рафаил е с вас, а когато сте готови, помолете за помощ.

Вдишайте потока лечебна светлина, която Рафаил изпраща към вас…

Отпуснете се и обърнете внимание на вътрешните си усещания, едва доловимите чувства, мисли, идеи…

Позволете на изцеляващата любов да изпълни тялото, съзнанието и духа ви.

Когато по време на медитация призовете Архангел Рафаил и отворите сърцето си, той ще ви покаже как да се излекувате. Уверете се единствено, че действате според указанията, които получавате!

Можете да го помолите да направлява кариерата ви на лечител, като ви помогне да изберете метод за лечение, програма за обучение и подходящо място за кабинет. Ако сте лечител, той може да ви научи как да използвате земните церове – призовете го за съвет преди или по време на лечебния сеанс.

Рафаил може да бъде призован и от името на друг човек. Той ще отиде там, където е бил помолен; но няма право да наруши ничия свободна воля. Ако болният откаже духовно лечение, никой не би могъл да действа против волята му. Но присъствието на този архангел има успокояващо въздействие, което подпомага естествения лечебен процес, тъй като намалява стреса и безпокойството.

АА Рафаел
Ангелът на изцелението се отзовава винаги. Илюстрация: pinterest.com

Архангел Рафаил се смята и за покровител на пътешествениците. Той е най-добрият закрилник за безопасно пътуване. Рафаил прави така, че всичко, свързано с него – транспорт, настаняване и багаж – да се нареди по най-добрия начин. Освен това помага на хората, които са предприели духовно пътуване навътре в себе си, посочвайки им пътя към истината и интуицията.

АА Рафаил ще ви помогне да отворите „третото си око” – духовния енергиен център (чакра) на ясновидството. Той е много мил, любящ, благ и нежен. Ще разберете, че е край вас, когато видите искри или проблясъци от изумрудено зелена светлина.

Архангел Рафаил е върховният лечител в ангелската сфера
Архангел Рафаил е върховният лечител в ангелската сфера. Илюстрация: pinterest.com

Архангелите Рафаил и Михаил често работят заедно, за да прогонят злите духове или да извадят низшите енергии от даден човек или място. В „Завета на Соломон” се разказва, че Рафаил дал на цар Соломон вълшебен пръстен, с издълбана на него шестолъчна звезда. Той го използвал, за да подчини демоните. И така, работата на Архангел Рафаил като лечител включва също прогонване на духове и изчистване на пространствата.

 

Архангел Рафаил помага при:
 • Зависимости и пристрастявания, отстраняване и ограничаване;
 • Ясновидство;
 • Зрение, физическо и духовно;
 • Лечебен процес (съветва и подкрепя лечителите);
 • Лечение на хора и животни;
 • Домашни животни (открива изгубени животни);
 • Изчистване на пространството;
 • Изгонване на духове;
 • Пътуване и пътешественици – закриля, организира и хармонизира.

Призоваване

Винаги, когато вие или друг човек (животно) изпитвате физическо неразположение, призовавайте АА Рафаил за ангелско лечение. Той ще влезе директно в тялото на човека или животното, освен това ще съветва лечителя как да проведе най-ефективната терапия.

За да повикате Рафаил за себе си, кажете наум:

„Архангел Рафаил, имам нужда от помощ (опишете положението). Моля те, обгърни и изпълни тялото ми с твоята мощна целебна енергия на Божествената любов. Сега оставям цялата ситуация в ръцете на Бог и знам, че по този начин съм готов/а да проявя даденото ми от Бог здраве по всички възможни начини. Господи и Рафаиле, благодаря ви за енергията, доброто здраве и щастие!”

Архангел Рафаил - лечителят, ангелът на изцелението.
Архангел Рафаил – лечителят, ангелът на изцелението. Илюстрация: www.etsy.com

За да повикате Рафаил за друг човек (животно), представете си как той и ангелите го обгръщат с целебна изумрудено зелена светлина. Можете да помолите Бог да изпрати Рафаил или да го призовете директно:

„Архангел Рафаил, моля те, иди при (името на човека или животното) и донеси здраве и благополучие на него/нея и на всички нас. Моля те, помогни ни да издигнем мислите си до висотите на вярата и надеждата и да отстраним всички страхове и съмнения. Моля те, разчисти ни пътя, за да може Божественото здраве да се прояви реално – сега и завинаги. Благодаря ти.”

LightworkersDigest

Материалът е подготвен с любезното съдействие на Стефка Терзиева.
В материала са използвани части от публикациите на Дорийн Върчу и Мелани Беклър.

Илюстрацията на заглавието е от starastrologyhealing.com.

Публикации по темата от други сайтове:

Архангел Рафаел, нарисуван от търновския зограф Стоян, psihobg.com
Архангел Рафаел, нарисуван от търновския зограф Стоян. Илюстрация: psihobg.com

Архангел Рафаел даде молитва за всякакви болести

Харесвам(294)Не харесвам(10)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook10.4kShare on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

3 мнения по „Архангел Рафаил – лечителят“

 1. Материалът е издържан в теоритическо и естетическо отношение Ще помогне за духовното ни и физическо оцеляване Видимо е,че имаме такава нужда Бог с вас!

  Харесвам(47)Не харесвам(3)
 2. БЛАГОДАРЯ!!! Запознавам се с НЕГО в много специфичен за мене момент!Пожелавам на всеки,който се докосне до НЕГО и го помоли от сърце и душа - Св.Архангел Рафаил да му отдаде според нуждите!!!
  АМИН!

  Харесвам(25)Не харесвам(0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *