Архангел Михаил

Архангел Михаил – закрилникът, ангелът-воин

Архангел Михаил (известен още като Бештер, Мика′ ил, Майкъл, Сабатиел, Свети Михаел) е един от най-почитаните ангели в християнските, еврейските и ислямските свещени книги. Той е Архангелът-воин, защитник на Божите деца от злото, който ги закриля в случай на бедствие. Михаил е ангелът-пазител на тези, които търсят духовна и физическа защита. Ангелското войнство е под негово командване, винаги готови да ви се притекат на помощ.

Той е сред най-популярните и широко познати архангели, защото е и един от тези, които са най-близо до физическия ни свят. Архангел Михаил е дълбоко посветен на помощта си към човечеството за неговото духовно израстване и повишаване на енергийните му вибрации.

Archangel Michael. Архангел Михаил
Архангел Михаил. Източник: www.devinemiracles.com

Името Михаил означава „подобен на Бога” или „който прилича на Бога”. Той е изключително висок и красив. Носи меч, с който си служи, за да ни освобождава от капаните на страха. Ако е край вас, вероятно ще видите искри или проблясващи яркосини или пурпурни светлинки.

Архангел Михаил притежава огнена енергия и може да се изпотите само от присъствието му. Много хора споделят, че отначало вземат това усещане за „горещи вълни” и чак впоследствие разбират, че са призовали Архангел Михаил и горещината се дължи на неговото присъствие.

Той наблюдава служителите на Светлината и тяхната житейска мисия. Главната му функция е да освободи Земята и нейните обитатели от отровата на страха. Хората, с които се свързва и сътрудничи, се наричат „работници на Светлината”. Той ги съветва да се занимават с духовно обучение и лечение – както професионално, така и като допълнителна дейност.

Архангел Михаил ръководи армията от ангели-пазители и би могъл да ви помогне да се освободите от ниските енергии на страха и тревогите, така че да се отворите и да почувствате невероятната любов и светлина на ангелския свят и да живеете по-забавно, пълноценно и вълнуващо.

Archangel Michael-5. Архангел Михаил
Архангел Михаил. Източник: www.pinterest.com

Ако искате да се свържете с АА Михаил, то знайте, че той вече е с вас сега – единственото, което трябва да направите, е да го поканите да се свърже с вас.

Трябва да знаете, че архангелите не са ограничени във времето и пространството и затова могат да се свързват с всеки, който ги призовава, едновременно, по всички краища на света.

Винаги когато почувствате страх, тревога или неувереност, ако сте изплашени или усещате, че сте уязвими, просто повикайте АА Михаил и с меча си от светлина той незабавно ви се притече на помощ, ще разреже всички нишки на страха, които са се увили около вас и ще ви освободи от техния капан.

Не е необходимо да казвате някаква официална молба. Архангел Михаил ще дойде при всеки, който го призове. Например, можете да кажете на ум следното:

„Архангел Михаил, помогни ми!” или „Моля те, свържи се с мен сега!”  или

„Архангел Михаил, моля те, ела при мен сега. Имам нужда от помощта ти!“.

После мислено опишете положението и защо се нуждаете от съдействие. Ще усетите, че той е край вас по характерната му гореща енергия. Но бъдете отворени към начина, по който ще се появи помощта. Понякога ангелската помощ идва във формата на чудотворна пряка намеса. Друг път е по-фина – във вид на повтаряща се идея, случайна среща или дори като някакво усещане. Едно е сигурно – той ще ви се притече на помощ незабавно и ще ви вдъхне кураж, ще ви осигури защита – както физическа, така и емоционална. Този воин ще застане до вас като всеотдаен бодигард, който ви закриля. И ако някой таи лоши намерения към вас, нещо в ума и сърцето му ще се промени.

АА Михаил е също така чудесен избор, ако се нуждаете от ангел, който да ви помогне да се освободите от негативността, да изчистите енергийно дома или офиса си, както и ако се нуждаете от кураж, за да извършите позитивни промени в живота си.

Не съществуват твърде малки или твърде големи проблеми за ангелите, затова никога не се притеснявайте, че губите времето на Архангел Михаил, като го призовавате за нещо, което ви вълнува или пречи, колкото и незначително да ви изглежда то. За ангелите и архангелите винаги е огромно удоволствие да ви помагат с каквото могат, когато имате нужда!

Archangel Michael. Архангел Михаил
Статуя на Архангел Михаил. Източник: archangelmichael777.wordpress.com

Ако сте тъжни, или се чувствате отпаднали, призовете Архангел Михаил. Той ще ви помогне да си припомните целта си, да се пренастроите на по-високи честоти и да заживеете живота си пълноценно и вълнуващо. Архангел Михаил ще отвърне на молбата ви за помощ с огромна любов, ще ви вдъхне невероятен кураж и ще ви даде ясни и конкретни указания. Обръщайте се към него винаги, когато имате нужда от защита, мотивация, насока, яснота или кураж, енергия и жизненост, прогонване на духове, увереност и закрила.

А ето и една молитва към Архангел Михаил, която можете да използвате за борба с депресия и негативни мисли:

„Всичко, което мога да бъда – позволи ми да бъда;
Всичко, което мога да направя за теб –
задвижи в мен;
Всичко, което съм, си Ти;
Прояви се чрез мен.
Позволи ми да бъда твоя дар така както
аз приемам твоите дарове в живота си!”.

Кажете молитвата бавно и вниквайки в смисъла й. Отделете колкото време е нужно за това. Нека думите да потънат и да се разтворят във вас. Наистина, може да ви отнеме известно време, преди да започнете да им отдавате значение, но ако сте упорити, тази молитва към Архангел Михаил може да се превърне в мощен инструмент в битката ви с негативните мисли и борбата с депресията.

Архангел Михаил е също така и изключително сръчен в поправянето на електрически и механични уреди, включително телефони и компютри. Призовете го, ако срещнете проблеми с автомобила си на пътя. Винаги преди да се отправите на път с кола, се обръщайте към него с молитвата:

„Архангел Михаил, моля те, бъди пред мен, зад мен, отляво, отдясно, отгоре, отдолу и ме закриляй, за да стигна жив и здрав, бързо и безпроблемно там, за където съм тръгнал. Благодаря ти. Амин.”

Да се работи с него е просто и лесно. Той дори ще ви помогне да се научите как да се свързвате с него, ако сте готови и го помолите за съдействие.

Просто отделете малко време и прояснете мислите си, съсредоточете се и си представете как сте обградени с ангелска светлина. Помислете или кажете:

„Архангел Михаил, моля те, свържи се с мен сега и ми дай знак, че си с мен!”.

Обърнете внимание как се чувствате и се настройте на честотата на своите най-фини сетива. Винаги когато имате нужда, вашите ангели ще бъдат до вас.

Archangel Michael-colors. Архангел Михаил
Цветовете на Архангел Михаил. Източник: soulsalight.com

Ангелите съществуват в свят, който е по-фин и по-лек от нашето физическо измерение. Но вие винаги можете да се настроите към този ангелски свят, а с времето и практиката, стига да искате, ще можете да се научите ясно да виждате, чувате, усещате и разпознавате присъствието на Архангел Михаил.

Помнете, че не съществува специално образование, обучение или начин на призоваване, за да се свържете с Архангел Михаил или с който и да е друг ангел! Само мисълта за ангели е достатъчна, за да бъдат те призовани от вас и да получите ангелската им подкрепа.

Ето една примерна молитва за призоваване на Архангел Михаил. Винаги можете да я подредите със свои думи. Единственото важно условие е думите да идват от сърцето ви.

„В директна връзка с Божественото и всичко, което Е, аз призовавам Архангел Михаил сега.
Архангел Михаил, моля те, ела и се свържи с мен сега. Моля те да ме закриляш, да ме повдигнеш енергийно и да ме вдъхновиш за живот в синхрон с моето най-висше благо и добро.
Обгърни ме с крилете си от любов и застани пред мен, като благословиш енергията ми с твоята ангелска сила, смелост и истина.
Моля те, изчисти енергията и вибрациите ми, освободи ме напълно от всякаква и всичката негативна енергия, от ограничени вярвания, страхове, илюзии, както и от негативни енергийни отпечатъци, които присъстват в моята енергия и в моето физическо същество.
Моля те, освободи ме от всичко, което ме блокира и ми пречи да усещам напълно и изцяло любовта и светлината, които присъстват във всеки момент от живота ми.
Изпрати в светлината на Божественото всичко, което вече не ми служи, а празнината запълни с безусловна любов, светлина и състрадание.
Архангел Михаил, призовавам те да използваш меча си от светлина, за да изрежеш всякакви и всички съмнения, страхове, чувство на вина и негативизъм, които са около мен.
Прережи всякакви и всички нишки, които източват моята енергия и жизненост през линиите на времето и ми помогни светлината и личната ми сила, които са били изсмукани от мен, да се върнат обратно в моето същество.
Моля те, насочвай ме по пътя и ми помогни да постигна моята истинска цел, според Божествената воля, в името на моето най-висше благо и добро. И така е.
Благодаря ти. Амин.”

Не забравяйте да молите ангелите за помощ! Те винаги са изключително щастливи, когато могат да ви помогнат във всяко едно начинание, във всеки един момент. Но те също така уважават вашата свободна воля и никога няма да се намесят без вашето позволение (освен при критични обстоятелства, застрашаващи живота ви не навреме).

Поканете Архангел Михаил в живота си и той ще ви помогне да го изпълните с любов, увереност и сбъднати мечти.

LightworkersDigest

 

Харесвам(454)Не харесвам(9)

Още по темата

Сподели това чрез...Share on Facebook16kShare on Google+0Tweet about this on TwitterEmail this to someone

5 мнения по „Архангел Михаил – закрилникът, ангелът-воин“

 1. 91 псалм е връзката с Архангела ...учителя го е казал !

  Харесвам(7)Не харесвам(1)
 2. От последната предоставена молитва и конкретния цитат:
  "Прережи всякакви и всички нишки, които източват моята енергия и жизненост през линиите на времето и ми помогни светлината и личната ми сила, които са били изсмукани от мен, да се върнат обратно в моето същество" ... имате предвид, че енергията (светлина) не се губи и отново можем да я приемем, като се свързваме с нишките, които са ни изсмукали енергията? Да не би да е свързано с процеса на прошката.

  Харесвам(11)Не харесвам(0)
 3. Искам да ви разкажа за сън. В съня си видях гълъб облян в ярка прекрасна бяла светлина и глас като тътен ми каза "Аз съм Архангел Михаил. Преди да заспя се помолих на Бог с цялото си сърце и душа след този сън веднага се събудих явно изненадана, много исках пак да заспя за да го срещна пак, но не можах, бях превъзбудена. Какво може да означава този сън? До тогава не знаех, но над повечето икони на Архангел Михаил има изобразен гълъб със светлина около него. Странно ми е все още.

  Харесвам(7)Не харесвам(0)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *